Secció d'Escalada

S'inicia un nou curs de l'escola d'escalada

Pares i alumnes varen participar dimarts a la primera trobada del nou curs de l’escola d’escalada. Un any més, el rocòdrom situat al local social del club serà l’escenari de l’activitat on cada dimarts i dijous s’impartiran les classes.

En la primera sessió els monitors encarregats de l’escola (Manolo Socies i Marc Baldoma) explicaren com es desenvoluparà el curs. Tot seguit, els joves escaladors ja varen tenir el seu primer contacte amb el rocòdrom.

L’escola d’escalada que ofereix el nostre club, a través de l’oferta d’escoletes municipals que canalitza la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, s’impartirà fins el mes de maig.

4 d'octubre de 2018


L'escola d'escalada comença un nou curs

El rocòdrom del club va ser ahir dimarts l’escenari de la primera classe del nou curs de l’escola d’escalada. Els infants, acompanyats dels seus pares, varen tenir un primer contacte amb l’esport que practicaran durant tot el curs.

Els monitors explicaren com es desenvoluparà l’activitat i els instruiren vàries nocions tècniques que han de dominar per a l’aprenentatge d’aquest esport. Acte seguit, els infants ja varen tenir l’oportunitat de demostrar les seves habilitats al rocòdrom.

L’activitat que forma part del programa d'escoles esportives que ofereix la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sóller a través de diversos clubs sollerics. Les classes de l’escola d’escalada es duran a terme cada dimarts i dijous entre les 17:30 i les 19:30 hores.

4 d'octubre de 2017


Final de curs per a l'escola d'escalada del club

L'escola d'escalada va posar dissabte el punt i final al curs 2016-2017. Ho va fer amb una sortida per posar en pràctica bona part dels coneixements adquirits durant les sessions setmanals que s'han desenvolupat al rocòdrom del Polvorí del Cingle.

Els infants, acompanyats en tot moment per l'equip de monitors del club, varen gaudir d'una jornada d'escalada a les vies d'escalada de la zona de la Talaia, al Port de Sóller.

En acabar es va acomiadar el curs amb un dinar que nins i monitors compartiren al camp de futbol Infante Lois del Port de Sóller.

29 de maig de 2017


Els escaladors del CMES obtenen quatre podis a Inca

Gran resultats els que aconseguiren ahir dissabte els escaladors del CMES a la gran final de la Inca Es Rocodom League que es va disputar a les instal.lacions d'escalada de la capital del Raiguer.

Els nostres quatre representants aconseguiren ficar-se tots ells dins el podi final, després de completar una gran actuació.

Aleix Guerrero va estar una vegada més entre els millors i es va fer amb la primera posició en la categoria Infantil. Ben igual que el més jove de tots, Xisco Guerrero en Màster 40 i Montse Compa en categoria femenina, també pujaren a l'escaló més alt del podi. Toni Colom, per la seva banda, es va fer amb la tercera posició en categoria masculina.

13 de novembre de 2016


Montse Compa, tercera a les AX Boulder Series

La nostra escaladora Montse Compa es va classificar dissabte a la tercera posició de les AX Boulder Series 2016 que durant les darreres setmanes s'han disputat a Valldemossa.

Compa va demostrar la seva habilitat en el rocòdrom per aconseguir aquesta bona classificació i fer-se amb un lloc al podi final.

Les AX Boulder Series Valldemossa 2016 s'han disputat enguany per primera vegada. Començaren el 20 d'agost amb la primera prova i des de llavors ençà s'han convocat les quatre sessions que han format el campionat.

10 d'octubre de 2016


L'escola d'escalada comença les vacances d'estiu

L’escola d’escalada del nostre club va posar dissabte passat el punt i final al curs esportiu 2015-2016 després de nou mesos d'activitat.

Ho va fer amb una sortida a la zona de les vies d'escalada de la Talaia del Port de Sóller, on els infants varen posar en pràctica els coneixements adquirits durant els entrenaments setmanals que han duit a terme a la galeria del polvorí del Cingle.

Ara, el treball s’atura i arriben les vacances d'estiu. El proper mes d’octubre es reprendrà l’activitat amb les classes del nou curs

9 de juny de 2016


Fi de curs per a l'escola d'escalada

L'escola d'escalada del CMES va posar ahir dissabte el punt i final a l'activitat lectiva del curs 2014-2015. Ho va fer amb una sortida per escalar en roca i amb un dinar per acomiadar el curs.

Durant els darrers nou mesos les classes de l'escola d'escalada s'han desenvolupat al rocòdrom del local social del Polvorí del Cingle i també han inclòs alguna sortida per practicar en un entorn natural.

Una quinzena d'infants han treballat durant tot el curs sota la direcció de l'equip de monitors del club, assolint el procés d'aprenentatge.

L'escola d'escalada va ser recuperada pel club el passat mes de setembre després de quatre anys sense organitzar-se.

31 de maig de 2015


L'escola d'escalada fa una sortida per practicar en roca

Els nins de l'escola d'escalada del Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES) realitzaren ahir dissabte una sortida per escalar en parets de roca natural.

Tots ells tengueren l'oportunitat de posar en pràctica les tècniques apreses en els entrenaments que setmanalment realitzen al rocòdrom i a les vies instal.lades al local social.

Durant la jornada d'ahir els infants s'enfrontaren a unes alçades de fins a 25 metres, gaudint d'aquest esport i d'un dia perfecte per a la pràctica de l'escalada en una zona propera al Port de Sóller.

17 de maig de 2015


Punt i final a 2014 amb una jornada d'escalada al Port

La secció d'Escalada va realitzar diumenge passat la seva darrera sortida del calendari de 2014. Un grup de socis es varen desplaçar fins a la zona de la Talaia del Port de Sóller per practicar el seu esport durant tot el dematí.

La jornada va acabar amb el dinar de fi de temporada que es va celebrar el migdia al restaurant bunyolí de Can Penasso.

14 de desembre de 2014


Primera sortida en roca de l'escola d'escalada

L’escola d’escalada del Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES) va realitzar el passat dissabte la primera sortida del curs. Els infants es desplaçaren fins a la zona de la Talaia per posar en pràctica sobre la roca l’aprenentatge rebut fins ara al rocòdrom.

Els infants, tot i dur encara poques sessions d’entrenament, es mostraren molt il.lusionats per aquest primer contacte sobre un entorn natural. Durant la sortida també varen tenir l’oportunitat de conèixer alguns dels materials més necessaris per garantir la seguretat en la pràctica d’aquest esport.

31 d'octubre de 2014


L'escola d'Escalada comença el curs 2014-2015

L’escola d’escalada ha iniciat la seva singladura a les instal.lacions del polvorí del Cingle del Port de Sóller. Enguany s'ha recuperat aquesta iniciativa després de quatre anys sense impartir-se.

Un total de vuit alumnes participen setmanalment a les classes que imparteixen Manolo Socias, Jordi Mayol, Marc Fernández i Eduard Casajuana. Cada dimarts a partir de les 17:30 els infants entrenen per tenir un primer contacte amb aquest esport, mitjançant un procés d’aprenentatge a base de jocs.

Les classes, que tenen una durada de seixanta minuts, es complementaran amb sortides mensuals per escalar en roca. Aquestes activitats es duran a terme el darrer dissabte de cada  mes.

10 d'octubre de 2014


I Competició d'Escalada en Bloc a Lloseta

2 de Juny de 2013

lloseta13

TROBADA D'ESCALADORS A ESPORLES

12 i 13 de Maig de 2012

Més Informació.

esporles

II BALEARIC MASTER BOULDER

16 i 17 de Juny de 2012

Més Informació.

balearic12

VISITA COVA DELS ESTUDIANS

08 de Octubre de 2011

El CMES va visitar la Cova dels Estudians, al costat de sa font de s'Olla. La cavitat té un recorregut superior d'uns 300 m, que en el seu temps es va preparar per a ser turística peró mai se va explotar com a tal. Cavitat d'origen càrstic predominantment horitzontal, tot el camí té ciment i escalons, estreta i en sales poc amples, molt deteriorada pels vandalismes sufrits peró que encara conserva bonics espeleotemes, al final del recorregut es trova un llac amb fils de guia per a l'espeleobusseig, aquest llac té un petit sifó que dona pas a un altre sifó de molt mes llergaria amb unes profunditats d'uns 60 m de fondària encara per explorar, avui en dia la cova roman tancada al públic per preservar la vida de diverses espècies de troglobis endèmics i escassos com el Coleòpter Reicheia Balearica.

Cal agrair al propietari D. Pep Siquier, que ens permetés dur a terme aquesta espectacular visita.


cova1

cova2 cova3

SORTIDA A VALLDEMOSSA

27 de Setembre de 2011

Dissabte 17 de setembre, el CMES va fer una sortida d’escalada. Aquesta vegada anaren a escalar a n'es port de Valldemossa. Passaren  un dematí d'escalada ben divertit; pujaren varies vies del sector burotet que es el que es troba mes prop de sa carretera, feren un bon berenar i tot seguit anaren al secor de mes amunt per seguir escalant abans de aplegar per anar a dinar a Sóller amb els braços ben cansats i contents de haver pogut escalar amb el bon temps!! Des-de la secció volem animar a tots els socis a participar a aquestes sortides d’escalada.
Fins a la pròxima sortida i no oblideu que quants més siguem mes riurem.

PORTVALL


ESCAPADA PER SES CAMBRES

20 de Agost de 2011

cambres1

cambres2cambres3


SORTIDA ZONA SA GUBIA " BUNYOLA "

26 de Març de 2011

Diumenge passat es va anar a escalar a la Gubia

gubia1gubia


SORTIDA ZONA ES CINGLES " PORT DE SÓLLER"

12 de Febrer de 2011

Diumenge passat es va fer la primera sortida d’enguany d’escalada del CMES. On es va donar a conèixer la seguretat i el bon manejament del material necessari per practicar l’escalada de forma segura. També es va aprofitar el bon temps i es va escalar unes quantes vies de grau 5 fins 6b+.

f12_2f12_1

TAULA DE GRADUACIÓ DE DIFICULTAT EN L'ESCALADA DEPORTIVA

1 de Gener de 2011

En les diferents modalitats d'escalada, els escaladors graduen les vies basant-se en diferents factors com dificultat tècnica, perill, exposició, dificultat per assegurar-se.

Cada modalitat d'escalada té la seva pròpia graduació de dificultat i en algunes modalitats fins i tot cada país o regió desenvolupa la seva pròpia graduació basant-se en diferents factors (exposició, dificultat, ...). Per tant no sempre es poden comparar fàcilment les graduacions.

A Espanya la taula de graduació que s'utilitza és la de França.

Taula d'escalada deportiva

comparativa

Taula de graduació en pdf.

 

 

Powered by Soller.net