Secció senderisme - Any 2015

Una pujada a la Fita del Ram per tancar el curs

El club va posar diumenge el punt i final a les activitats dels calendaris de 2015. Ho va fer amb una sortida de senderisme en la que participaren totes les seccions del club.

La caminada va començar a Esporles, en direcció a la costa de Son Tries i l’Ermita de Maristel.la. Tot seguit, emprengueren el camí que ascendeix fins a Fita del Ram, passant per les Ermites Velles.

Una vegada assolit el cim de la Fita del Ram el grup va visitar la cova dels Ermassets. Després, baixaren novament cap a l’Ermita de Maristel.la, la costa de Son Tries i acabaren novament a Esporles.

Per acabar la jornada, totes les seccions del club gaudiren d’un dinar de germanor al restaurant Canet, situat a la carretera de Valldemossa

22 de desembre de 2015


Una sortida pel terreny càrstic de Mortitx

Diumenge passat la secció de Senderisme va realitzar una sortida per la zona de Mortitx. La caminada va començar a la pròpia finca de Mortitx en direcció al Rafal d’Ariant. En aquest trajecte passaren per la Coma, visitant la cova de l’Aigua, i les voltes de s’Ullastre fins arribar a les cases del Rafal d’Ariant.

Seguidament, baixaren cap a l’Hort des Rafal, el Coll de Sa Caleta i la Caleta d’Ariant. En aquest punt el grup va poder gaudir de les vistes de la costa i de la cova de Ses Bruixes.

Després tornaren cap el coll, gaudint de les boniques vistes del pas de Sa Pesquera i passant pel torrent de Mortitx. Allà feren una petita pausa per enfilar la interminable coma de Ses Trutges, que els va conduir fins a les basses del Coll des Vent, les basses de Mortitx i, finalment, a Mortitx.

La propera sortida serà el diumenge 20 de desembre per la zona de la Fita del Ram.

7 de desembre de 2015


Les serres de Turixant, Ses Vinyes i Cúber

El passat diumenge, la secció de Senderisme va realitzar una sortida tècnica, i prou interessat, a la zona de les serres de Turixant, Ses Vinyes i Cúber.

La caminada va començar al costat de la presa de l'embassament del Gorg Blau, per tal d'enfilar la serra de Turixant, una cresta filada i bonica. El grup va avançar per aquest itinerari fins que es va assolir el cim de Ses Vinyes (1.108 metres).

Tot seguit, continuaren per la cresta de Ses Vinyes, en direcció a la base militar. Travessaren la carretera de Lluc i enfilaren tot d'una la Serra de Cúber, arribant quasi al final de la coma de Son Torrella.

Finalment, tornaren per dins la coma i acabaren la jornada al túnel de Monnàber.

En definitiva una sortida tècnica i per un terreny complicat.

La propera sortida de la secció de Senderisme serà el diumenge 6 de desembre.

22 de novembre de 2015


El cingle de n'Amet i les cases de Sa Costera

La secció de Senderisme va realitzar diumenge una interessant sortida de nivell considerable. Es va sortir del Port de Sóller cap el camí de s’Illeta, el Coll de Cala Ferrera (Na Cordellina) i el torrent de Mora. En aquest punt els participants continuaren per la costa fins arribar al cingle de n’Amet, un lloc singular d’especial bellesa.

Tot seguit, continuaren cap a les cases de Sa Costera, on aprofitaren per dinar. Després es dirigiren cap el Coll de Biniamar, Bàlitx d’Avall, Bàlitx d’Enmig i, abans d’arribar a Bàlitx de Dalt, es desviaren cap a la Cova del Migdia. A continuació, transitaren pel pas den Barona, el camí de s’Illeta i acabaren al Port.

La propera sortida serà per la zona de la Serra de Ses Vinyes i la Serra de Cúber.

4 de novembre de 2015


El Puig Tomir i el pas del Diable

La secció de Senderisme va realitzar el passat diumenge una interessant sortida circular per la zona de Lluc. Els participants sortiren des del refugi de Son Amer en direcció al Coll Pelat i el Coll des Pedregaret.

Tot seguit, continuaren en direcció a Binifaldó per enfilar, abans d’arribar-hi, cap a la pujada clàssica al puig Tomir (1.104 metres). En aquest cim tengueren l’oportunitat de gaudir d’unes immillorables vistes de tota l’illa.

Seguidament, baixaren en direcció al coll de Fartàritx. Però abans d’arribar es desviaren cap el pas del Diable, un pas tècnic i amb un nom tenebrós.

Continuaren descendint cap a sa Font de Muntanya, on aprofitaren per dinar. Després agafaren el camí vell de Pollença a Lluc, passaren per les cases de Binifaldó, un tram de la carretera Ma-10, Es Pixarells i arribaren a Lluc per acabar la caminada novament a Son Amer.

La propera sortida serà al Cingle de n’Amet i al Torrent de na Mora

21 d'octubre de 2015


Una sortida per la zona de Femenia

La secció de senderisme va realitzar el passat diumenge una sortida per la zona de Femenia.

La caminada va començar a la zona de Femenia Nou, dirigint-se al començament cap a Femenia Vell i arribant per la mateixa pista al Coll Ciuró (677 metres).

En aquest punt es desviaren cap a la dreta en direcció al puig de ses Moles (731 metres) i al puig Ciuró (732 metres).

La sortida va continuar retornant cap el Coll Ciuró i passant pel Pla de s’Argilota i l’avenc de Femenia en direcció cap el puig Caragoler de Femenia (922 metres).

A continuació, l’expedició va continuar cap el Putxet Rodó (801 metres), arribant a Femenia Nou on va acabar aquesta sortida de nivell mitjà i d’una bellesa extraordinària.

La propera sortida del grup senderista del CMES està prevista pel diumenge 18 d’octubre.

8 d'octubre de 2015


Una sortida circular amb començament i final a Lloseta

La secció de senderisme va realitzar el passat diumenge una sortida una mica diferent a les que formen part del calendari d'activitats.

Va ser una excursió circular per la zona de Lloseta, sense massa desnivell, però d’una distància considerable. Els participants sortiren de Lloseta en direcció a la finca de s’Estorell Vell, passant posteriorment per Sa Font Nova, ses Cases Noves, Can Macip i Biniarroi (un llogaret singular que va estar abandonat i ara s’està restaurant). En aquest punt aprofitaren per dinar. Després seguiren en direcció a Mancor de la Vall, el llogaret de Biniamar i acabaren novament a Lloseta.

La proper sortida serà per la zona de Lluc, pel puig Caragoler i el puig Femenia.

24 de setembre de 2015


Una sortida als Pirineus per ascendir la Pica d'Estats

La secció de Senderisme ha realitzat a principi d'aquest mes d'agost una sortida als Pirineus. Concretament, al poble d'Areu, a la comarca del Pallars Sobirà, als Pirineus Lleidatans.

Els participants muntaren el campament en el càmping "Pica d'Estats". Els dos primers dies varen patir fortes pluges i en conseqüència d’això es va desistir de fer les sortides, tot i que ho intentaren. Així, aprofitaren per fer turisme i conèixer la zona.

El tercer dia el temps va canviar i aconseguiren ascendir la Pica d'Estats (3.143 metres), el cim més alt de Catalunya. Hi pujaren per la vessant sud, des de l'aparcament de Vall Ferrera, cap el refugi de Vall Ferrera, el barranc i l'estany de Sotllo, l'estany d'Estats i cap una forta pujada fins el Port de Sotllo. En aquest punt entraren dins França. Per ascendir per la ruta clàssica calia afrontar un descens d'uns 200 metres de desnivell per encarar la darrera cresta que els va dur fins el cim. Després, la tornada fou pel mateix camí.

En definitiva, una sortida de 10 hores efectives a través d'un dels cims més durs dels Pirineus.

Després de fer el cim, el quart dia l'aprofitaren per fer el congost de Mont-Rebei (Pallars Jussà - La Noguera) que forma el riu Noguera Ribagorçana en travessar la serra del Montsec, separant el Montsec d'Ares del Montsec de l'Estall. Aquesta zona es manté més o manco verge sense que sigui travessada per cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Actualment, només és travessada per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca que permet gaudir d’aquest indret d'una manera molt espectacular.

Amb aquesta sortida la secció de Senderisme posa el punt i seguit a les seves activitats. Aquest mes d'agost no hi ha cap sortida programada. Ja serà el mes de setembre quan es reprengui l'activitat prevista.

11 d'agost de 2015


Des de Lluc fins el Torrent de Pareis

La secció de senderisme va realitzar el passat diumenge la darrera sortida programada abans de les vacances d'estiu. Ho va fer amb una de les excursions més clàssiques d'aquestes dates, però afegint-hi una mica de dificultat.

La caminada va començar a Lluc, en direcció al Clot d'Albarca, passant posteriorment per Albarca, Son Colom i Son Colomí. Així, arribaren al torrent de Binifaldo, on hi accediren per continuar cap el torrent de Lluc.

Avançaren durant un bon tram per dins el llit del torrent de Lluc, fins que arribaren al desviament del pas de Mata, per tal d'evitar alguns ràpels. En ser abaix, en poc temps ja es situaren a la zona de s'Entreforc i començaren a recórrer el Torrent de Pareis.

Una vegada dins el torrent passaren per la cova del Soldat Pelut, el pas de n'Alí, els forats grossos... i per tots els passos compromesos i divertits que hi ha en aquest torrent.

Per acabar la jornada, els participants ho celebraren tots junts amb una paella que els esperava a Sa Calobra.

23 de juliol de 2015


El Cornador Petit pel seu vessant més tècnic

La secció de Senderisme va realitzar diumenge passat una nova sortida del seu calendari d’activitats.

La caminada va començar a Biniaraix per pujar el Barranc i el camí vell del Barranc. Abans d’arribar al coll den Ser es dirigiren cap el pas del Cable i el pas de l’Anglès, una zona una mica tècnica.

Seguidament, atacaren el cim del Cornador Petit des del collet. La tornada va ser per la mateixa ruta per on ja havien passat.

En definitiva, va ser una sortida no massa llarga, però sí tècnica i prou interessant.

La propera activitat del grup senderista serà per la zona de La Trapa.

25 de juny de 2015


Des de Binibona cap el pas den Bisquerra

La secció de Senderisme del CMES va realitzar el passat diumenge una sortida per la zona de Binibona.

Els participants sortiren d'aquest llogaret a través d’una pista, que seguiren fins que començaren a enfilar la Coma Llarga. En arribar al coll on acabava, baixaren a visitar la font de Sa Paga, on berenaren.

Després, tornaren al coll per continuar amb la caminada i passaren per la Coma de Sa Bassa. Seguidament, baixaren el pas den Bisquerra, sortint a una vall on s’hi troben les finques d’Aucanelleta, Aucanella i Ses Figueroles. En aquesta darrera dinaren.

Per acabar, agafaren el camí de la finca per arribar a Binibona i acabar aquesta excursió.

La propera sortida serà per la nostra vall. Concretament, per la zona dels Cornadors.

10 de juny de 2015


Una sortida culminada al Morro de Sa Vaca

La secció de Senderisme va realitzar el passat diumenge una sortida de nivell a una zona única de la nostra Serra.

Els participants sortiren d’Escorca cap el camí des Burgar fins que arribaren al torrent de Lluc. El travessaren per enfilar cap el pas des Boverons. Seguidament, arribaren al quarter dels Carabiners, on berenaren.

De seguida, agafaren un antic camí de contraban d’especial bellesa que els va conduir fins el Mirador del Pare Rafel. A partir d’aquest punt baixaren cap el Coll des Bancalet, enfilant la interminable pujada al Morro de Sa Vaca. Des d’allà varen poder gaudir de meravelloses vistes cap a la costa de Sa Calobra.

A la tornada referen un tram del mateix camí, fins que enfilaren el Pas de s’Argamassa, un pas tècnic i espectacular. Finalment, arribaren al torrent de Pareis i a Sa Calobra en el que fou una sortida de luxe.

La propera sortida que ha previst la secció serà el Pas den Bisquerra, Aucanalleta i Ses Figueroles.

28 de maig de 2015


De la cota zero de Sa Calobra, al Puig del Migdia

La secció de Senderisme va realitzar diumenge una sortida que els va dur des de la cota zero de Sa Calobra fins al cim del Puig del Migdia (1.356 metres).

La caminada va començar pel camí vell de s’Ermita, en direcció al Coll i l’Ermita de Sant Llorenç. A través del pas den Termes arribaren a Bini, on es trobaren amb un element que no esperaven: una espessa boira en una zona on l’orientació no és gaire fàcil.

Els participants seguiren per les restes del camí fins els Clots Carbons, una zona d’especial bellesa i singularitat. Passaren la zona, travessaren el torrent dels Diners i pujaren pel pas de s’Argentó.

Una vegada arribaren als Plans de Bini, la boira va desaparèixer i continuaren pel camí dels Cingles fins arribar quasi al Coll dels Cards Colers. A continuació, enfilaren per amunt a través d’una zona de pinar i després d’una llarga rosseguera assoliren el Penyal del Migdia.

Després seguiren per la cresta del penyal i davallaren cap a la Volta de Sóller i la Coma de n’Arbona, i sortiren a la carretera al costat del túnel de Montnàber.

La propera activitat de la secció senderista del CMES serà el divendres 1 de maig, amb una sortida prevista al pas de s’Argolla i el Niu del Voltor.

15 d'abril de 2015


Completat el tram sud del Camí de Cavalls de Menorca

La secció de Senderisme ha aprofitat les festes de Setmana Santa per realitzar un desplaçament a Menorca i recórrer la zona sud del Camí de Cavalls.

L’expedició va sortir el Dijous Sant en vaixell cap a Ciutadella. Tot d’una en arribar començaren a caminar cap el Cap d’Arrutx, Son Saura, Cala Turqueta, Macanella i Cala Galdana, on els varen anar a cercar per fer nit a Ferreries.

El Divendres Sant varen reprendre la ruta des d’allà on l’havien acabada. Transitaren per Cala Mitjana, Son Tomàs, Son Bou, Llucalari i Cala en Porter.

El dissabte sortiren de Cala en Porter en direcció a Cales Coves, passant posteriorment per Es Canutells, Binissafuller, Cala Sant Esteva, Es Castell i acabant la ruta de tres dies al centre de Maó.

En resum, una sortida on tots els participants varen poder gaudir d’unes vistes immillorables i d’un gran ambient entre tots els participants.

La propera sortida de la secció de senderisme serà la 0-1.400, entre Tuent i el Penyal del Migdia.

8 d'abril de 2015


Completada la sisena Volta a la Vall de Sóller

El passat cap de setmana, la secció de senderisme va realitzar la VI Volta a Sóller, una sortida que els va dur a completar una llarga caminada passant pels punts més alts de la vall.

L’activitat va començar dissabte dematí a la plaça dels Reis de Mallorca del Port de Sóller. Des d’allà es dirigiren cap al refugi de Muleta, Muleta Gran, Can Bleda, Son Mico, Can Prohom i el Coll de sa Galera. Després de berenar baixaren cap el camí des Metre d’Es Teix i arribaren a la font de la Reina, a la carretera del Coll de Sóller.

Seguidament, els esperava una altra forta pujada per arribar a la Serra pel pas den Topa II. Sortiren al camí de les antenes de la Serra, passaren per les cases de la Serra i arribaren a la Serra d’Alfàbia. Tot seguit, continuaren pel costat del penyal de s’Anyell, el puig del Sementer Gran, el refugi den Quesada i arribaren a les cases de s’Arrom, on feren nit.

El diumenge dematí continuaren amb una meteorologia no massa bona. Començaren a pujar, passant pell Coll del Cornador Gran, les cases de l’Ofre, el coll de l’Ofre, el Coll de ses Solanes, el Portell de sa Costa i la Cresta de Torrelles.

Una vegada completats dos terços de la cresta va començar a caure una pluja feble i la roca es va tornar molt perillosa. Per això, decidiren escurçar la volta i evitar perills innecessaris. Baixaren de la cresta en direcció al túnel de Monnàber, i per la carretera de Lluc es dirigiren cap el Camí de sa Bassa, el camí vell de Moncaire, Bàlitx d’Amunt, el Camí Vell de Bàlitx, el Coll d’en Marquès, Sa Figuera i acabaren la volta al Port de Sóller.

En definitiva una sortida de nivell alt i només recomanable per muntanyers experimentats.

La propera activitat serà coincidint amb la Setmana Santa. Serà la sortida estrella de la temporada amb un viatge a Menorca per recórrer la zona sud del Camí de Cavalls. Concretament, es transitarà entre Ciutadella i Maó.

18 de març de 2015


Els penya-segats i el pas de Son Nebot

La secció de Senderisme va realitzar el passat diumenge una sortida per la zona d’Escorca. La caminada va començar al restaurant d’Escorca en direcció a la Font Nova, on hi ha una canaleta que recull l’aigua de la font.

Des d’aquest punt afrontaren una forta pujada que va acabar en una rosseguera i en un pas que comunica amb l’altiplà de les cases de neu den Galileu. En aquest punt aprofitaren per fer una aturada per berenar.

Seguidament, agafaren el camí del GR i passaren pel costat de les faldes del puig den Galileu i del Coll del Telegraf. Precisament, fou en aquest punt on abandonaren el camí per dirigir-se cap el puig des Frontó de Sa Mola, travessant el torrent des Pixarells.

Després, agafaren cap el nord, per damunt els penya-segats de Son Nebot, i baixaren pel pas de Son Nebot.

L’excursió va finalitzar per una zona boscosa fins que arribaren al camí vell de Lluc, i posteriorment al restaurant d’Escorca.

La propera activitat de la secció de Senderisme serà la Volta a Sóller, una sortida que es durà a terme en dues etapes.

4 de març de 2015


Recorregut pel Clot de Déu i la Cova Mala

La secció de senderisme va realitzar diumenge una sortida a la zona d’Es Clot de Déu i la Cova Mala. L’activitat va comptar amb una àmplia representació de socis.

La caminada va començar al Pi de Son Grua, situat al creuer entre la carretera vella de Lluc-Pollença i l’actual. Des d’allà es dirigiren cap a la Vall den Marc, passant per les proximitats del torrent de la Vall den Marc i del torrent Fons de Muntanya. A continuació, l’expedició va arribar al Clot de Déu, una zona d’especial bellesa.

La sortida va continuar cap el Coll de Moxarrins i la caseta dels caçadors de Muntanya, fins que arribaren a la Cova Mala. El grup va aprofitar l’ocasió per visitar l’interior d’aquesta cova.

Després, tancaren el cercle baixant cap el Clot de Déu, el torrent de Muntanya, el camí de la Vall den Marc i el Pi de Son Grua.

La propera sortida de la secció de senderisme del CMES serà al penya-segat de Son Nebot i al Coll d’Escorca.

17 de febrer de 2015


Sortida cultural de geologia per Ses Figueroles

El passat diumenge 1 de febrer la secció de Senderisme va realitzar una sortida cultural de Geologia guiada pel geòleg Damià Pere Fiol, per la zona de Ses Figueroles.

El grup de senderistes va començar la caminada a Binibona (Caimari), acompanyats per la pluja i el vent. Tots junts es dirigiren cap el torrent dels Picarols i, de seguida, agafaren el camí de Ses Figueroles. En ser a la finca aprofitaren per berenar, ja que la pluja era més intensa.

Seguiren pujant pel camí de Ses Rotes escoltant les explicacions de geologia. Seguidament, passaren pel pas den Bartomeu, fins arribar al Coll de Sa Batalla, lloc on dinaren. La baixada la feren pel camí vell de Caimari, fins arribar a Caimari i a Binibona.

La propera sortida serà per la zona del Clot de Déu i la Cova Mala. Serà el diumenge 15 de febrer.

9 de febrer de 2015


Puig del Rei Sancho i els dos cims de Sant Pere

El passat diumenge, la secció de senderisme va realitzar la primera sortida de la temporada. Ho va fer amb un recorregut pels voltants del puig del Teix.

Els socis participants sortiren des de Can Penasso, a la carretera de Sóller, en direcció a l’Alqueria d’Avall. Allà, agafaren una pista forestal que passa per l’interior de la finca, fins que arribaren al puig de s’Alqueria o de Sa Gubia. Seguidament, baixaren cap a la finca de Muntanya, desviant-se posteriorment cap el pas de sa Fesa, on a poc d’arribar-hi es desviaren cap el Puig de Sa Font, el Coll de Pastoritx i el camí de les Cases del Rei Sancho (dins la finca del Teix).

En aquesta zona pujaren tres cims que es troben a les proximitats: el Puig del Rei Sancho (883 metres) i els dos cims de Sant Pere (851 metres i 848 metres). Una vegada acabades les pujades era l’hora de tornar. Per fer-ho, ho feren a través del torrent de n’Angelé, el seu camí vell i les Cases de Biniforani. Així, arribaren novament a la carretera de Sóller.

La propera activitat de la secció de senderisme serà l’1 de febrer amb una sortida cultural de geologia a través de Binibona, Ses Figueroles, Sa Rota i Ses Covasses.

18 de gener de 2015


Darrera sortida de l'any pel Port de Valldemossa

El passat diumenge la secció de senderisme va realitzar una sortida matinal per la zona del Port de Valldemossa.

Sortiren de la finca Son Olesa, passant pel Mirador del Pi, i agafant el camí de la Marina de Valldemossa, fins que arribaren al Port de Valldemossa. Allà berenaren.

Seguidament agafaren la carretera de la Marina, desviant-se ràpidament dins el torrent d'Es Lli, i enfilant el Pas d'Es Moro o d'Es Rafal. En ser a dalt entraren a la finca de Vistamar i acabaren novament a Son Olesa.

Seguidament es dirigiren a Can Penasso on gaudiren del de cloenda, juntament amb la resta de seccions del club.

14 de desembre de 2014


La canaleta del Massanella i el forat de Can Bajoca

La secció de Senderisme va realitzar una sortida per la zona de la canaleta del Massanella i el Forat de Can Bajoca.
El grup va sortir des de la Font des Noguer per pujar cap el Coll dels Coloms i la Font des Prat.

Seguidament, agafaren la canaleta del Massanella per seguir-la durant un bon tram. Es desviaren per accedir al famós Forat de Can Bajoca.

Després, perderen alçada passant pel pas de s’Ullastre fins aribar a la pista forestal que uneix el Colll de sa Línia i la finca de Massanella passant.

Ben aviat deixaren aquesta pista per anar ascendint fins arribar a Sa Serra Mitjana, on dinaren i començaren el camí de tornada cap a la Canaleta, la Font des Prat, el Coll dels Coloms i acabant l’excursió a la Font des Noguer.

21 de novembre de 2014


Una sortida senderista pels voltants de Lluc

Els senderistes del CMES feren diumenge una sortida per l’entorn de Lluc. Sortiren de l’àrea recreativa dels Pixarells cap a la Penya d’es Clot (524 metres).

Després baixaren cap el Clot d’Albarca, passant per Son Llobera i Can Pontico.

A continuació, feren el cim Més Alt de s’Ere Vella, seguiren per la pista i  visitaren la Cova dels Morts.

7 de novembre de 2014


 

 

 

 

 

Normes per participar a les sortides

Les excursions d'aquest calendari estan orientades a majors de 18 anys, per raó de nivell avançat.

Per a participar-hi menors hauran de tenir un mínim de 15 anys o complir-los l'any en curs (nascuts al 2000), sempre i quan siguin de nivell de Dificultat 3 o inferior. Aquests menors hauran d'anar acompanyats dels seus pares o tutors.

El cap de secció de Senderisme es reserva el dret a canviar, anul.lar, posposar o modificar les activitats per causes de força major.

El Tiempo en Sóller

Arxiu

Senderisme 2011

Senderisme 2012

Senderisme 2015

Enllaços

Normes bàsiques de seguretat a la muntanya.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Soller.net