Secció de Senderisme - 2019

Fent cim al puig Roig

La secció de Senderisme va realitzar ahir diumenge una interessant sortida que va permetre assolir un dels cims més coneguts de la Serra de Tramuntana.

Concretament, el grup es va desplaçar fins a Lluc per assolir els 1.003 metres del puig Roig. La caminada va començar al portell de Mossa per dirigir-se, seguidament, cap el Coll dels Ases (644 metres).

Una vegada haver assolit el cim, el grup va continuar en direcció la font del Poll i el Clot d'Albarca, passant en darrera instància per Lluc i acabant a Son Amer.

La sortida d'ahir va ser la darrera del present any 2019. Ara, una vegada passades les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis, la secció de Senderisme reemprendrà la seva activitat amb el calendari que s'ha preparat per a l'any vinent.

16 de desembre de 2019


El puig des Castellot i el puig de Sa Capella Blava

La secció de Senderisme va realitzar el passat diumenge una sortida circular pels voltants del Santuari de Lluc que va permetre ascendir el puig del Castellot i el puig de Sa Capella Blava.

Concretament, es va realitzar una caminada que va començar i va acabar al refugi de Son Amer. Des d'allà, els participants es dirigiren cap el Coll de Sa Batalla per dirigir-se cap el Camí de Ses Figueroles i assolir el cim del Puig des Castellot (695 metres).

A continuació, es va transitar per Sa Rota i Ses Figueroles, per tal d'arribar al cim del puig de Sa Capella Blava (684 metres). En el tram final de la sortida el grup va passar pel Pas den Bisquerra, per Alcanalleta, Alcanella, el Coll Pelat i va acabar novament al punt d'inici de l'excursió.

19 de novembre de 2019


Una ruta pels passos de la Comuna de Bunyola

La secció de Senderisme va realitzar ahir una sortida circular que va permetre transitar per diferents passos de la zona més propera a la Comuna de Bunyola.

Concretament, en un recorregut d'uns tretze quilòmetres, el grup de socis del nostre club va recórrer, entre d'altres, el pas den Content, el pas de s'Almangra o el pas de sa Coma den Buscante.

7 d'octubre de 2019


El puig den Galileu per la seva carena

La secció de Senderisme va reprendre ahir diumenge el calendari d'activitats després de les vacances d'estiu. Ho va fer amb una sortida molt interessant per la zona de Lluc.

Concretament, els socis participaren a una caminada circular en la que es transità per la cresta del puig den Galileu. La sortida va començar i acabar a la benzinera del Coll de Sa Batalla.

Des d'allà es va passar pel pas de Sa Rebollada, la Serra de na Criança, el puig den Galileu (1.182 metres), la seva cresta oest, el Coll del Telègraf, les Cases de neu den Galileu. I, finalment, es va retornar cap a Lluc pel camí de Ses Voltetes den Galileu.

16 de setembre de 2019


El Torrent de Lluc i el Torrent de Pareis


Coincidint amb l'època estival, la secció de Senderisme ha estat fidel a la seva cita anual amb el Torrent de Pareis. Diumenge, un grup de socis del club varen recórrer primerament el torrent de Lluc i, posteriorment, el Torrent de Pareis.

Durant el recorregut el grup de senderistes varen transcórrer pels indrets més emblemàtics d'aquesta ruta: el Clot d'Albarca, el pas de Sa Mata del torrent de Lluc, s'Entreforc o, entre d'altres, la cova des Romagueral i el Degotís del Torrent de Pareis.

La jornada va finalitzar amb una paella conjunta que es va degustar en un restaurant de Sa Calobra. La sortida va ser la darrera abans de les vacances d'estiu. La secció de Senderisme reprendrà el seu calendari d'activitats a partir del mes de setembre.

23 de juliol de 2019


El penyal del Migdia i la canal del Rotaboc


Un grup de socis de la secció de Senderisme han desafiat avui diumenge les elevades temperatures i han participat en una sortida que s'ha desenvolupat per la zona del penyal del Migdia (1.398 metres) i la canal del Rotaboc.

Es tracta d'una ruta circular d'elevat nivell tècnic on els participants han hagut de posar en pràctica els seus coneixements de ràpel. Concretament, l'excursió s'ha desenvolupat per la Coma de n'Arbona, el pas del Marge Petit, el cim del Penyal del Migdia, la seva cresta de ponent i s'ha baixat a través de la Canal del Rotaboc per arribar al Camí dels Cingles.

7 de juliol de 2019


Recorrent el parc natural de la Península de Llevant


La secció de Senderisme va realitzar ahir diumenge una sortida per recórrer el parc natural de la Península de Llevant.

Els socis del nostre club que hi participaren començaren i acabaren la caminada a la colònia de Sant Pere.

Des d'allà transitaren en direcció a la Coma den Serró i pujaren pel pas den Gil fins el Puig den Xoroi. A continuació es dirigiren cap el camí que accedeix a l'Ermita i, després, pujaren el Ben de Farrutx.

En el camí de tornada passaren pel Coll den Palat i tornaren al punt de sortida a través del torrent de Sa Parra.

17 de juny de 2019


Una sortida cultural d'arqueologia

La secció de Senderisme va realitzar ahir diumenge una sortida cultura d'arqueologia, guiada pel nostre soci i arqueòleg, Jaume Deyà.

Els participants completaren un itinerari a través de la font del Prat, la canal de l'embassament, el Coll dels Coloms, el Prat de Cúber, les cases Velles de Tossals, la Balma de Tossals Verds, el refugi de Tossals, la fortificació musulmana i la cova dels ossos abans de retornar novament a l'embassament de Cúber.

Fou una sortida ben entretinguda en la que tots els presents varen aprendre una mica més sobre la nostra història i les particularitats de la zona visitada.

8 d'abril de 2019


Recorrent els passos del Massanella

Un grup de socis de la secció de Senderisme participaren el passat diumenge a una interessant sortida que es va desenvolupar a través dels passos del massís del Massanella.

El grup va inicar i acabar la caminada a la urbanització de Son Massip de Lluc. Agafaren desnivell a través de la pujada de les Voltes den Galileu i pel Coll den Galileu i el camí de Comafreda arribaren al pas des Fis o de na Bel.

Seguidament, assoliren el cim nord del puig de Massanella (1.365 metres), i arribaren a la vessant sud d’aquest cim a través del pas de sa Paret i el pas de Sa Canal.

La caminada va finalitzar amb el descens pel pas de s’Argentó, per tal d’arribar al coll del Prat de Massanella. Des d’alla, passant pel coll del Telègraf i la casa dels nevaters den Galileu es va retornar al punt inicial descendint novament les voltes den Galileu.

20 de març de 2019


La mola de Son Ferrandell pel pas de n'Eugènia

La secció de Senderisme va realitzar ahir diumenge una nova sortida del seu calendari d'activitats. El grup va recórrer els paratges de la mola de Son Ferrandell i el moletó de Son Cabaspre, una caminada que va incloure transcórrer pel pas de n'Eugènia.

Concretament, es va ascendir la mola de Son Ferrandell a través del camí que discorr per aquest pas. Seguidament, es va visitar la cova de s'Almagra, el penyal Vermell i el Coll de Sa Basseta. A continuació, el grup senderista va passa pel comellar den Llobera, el pas den Xindà i el moletó de Son Cabaspre.


11 de març de 2019


Caminant pel puig de n'Escuder i el puig dels Abellons

La secció de senderisme va realitzar ahir diumenge una sortida circular per la zona de Caimari.

Concretament, el grup va assolir els cims del puig de n'Escuder i el puig dels Albellons en una caminada on es va haver de superar un desnivell positiu de 750 metres en els 7'7 quilòmetres de recorregut que presentava aquesta sortida.

18 de febrer de 2019


Una sortida per l'entorn de Campanet

La secció de Senderisme va realitzar diumenge passat una nova activitat del seu calendari anual de sortides per les muntanyes de la nostra illa.

La sortida va començar i acabar a l'ermita de Sant Miquel de Campanet i va transitar per la zona de Monnàber. Els socis que hi participaren transitaren per la penya del Migdia o el puig del Castell entre d'altres indrets.

12 de febrer de 2019


 

 

 

 

 

Arxiu

Senderisme 2011

Senderisme 2012

Senderisme 2015

Senderisme 2016

Senderisme 2017

Senderisme 2018

Senderisme 2019

Enllaços

Normes bàsiques de seguretat a la muntanya.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Soller.net